Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Belgrád

Belgrád közlekedés

Belgrád, Szerbia, Közlekedés

Közlekedés

Belgrád, Szerbia, Közlekedés

Légi közlekedés
Belgrád repülőtere 12 km-re található a várostól. A reptértől a belvárosig busszal utazhatunk a legegyszerűbben. A terminál kijáratának taxik is várják az érkező utasokat, bár ez költségesebb módja a belvárosba jutásnak.

Tömegközlekedés
Belgrád legtöbb látnivalója a belvárosban található, gyalog is könnyen és gyorsan megközelíthetőek. Ha úti célunk távolabbi, használhatjuk a tömegközlekedési eszközök egyikét.

Villamos
A belgrági villamosok régiek és lassúak, viszont olcsó közlekedési eszköznek számítanak. A belvárosban minden látnivalóhoz eljuthatunk velük. A turisták körében különösen a 2-es és 3-as járat kedvelt.

Busz
Belgrád buszhálózata jól szervezett, számos járat közlekedik a belvárosban és a környező településekre is. A jegyek olcsók, ezeket a sofőrnél vagy újságosnál vásárolhatjuk meg. A jegyek egy utazásra érvényesek, távolságtól függetlenül.

Taxi
Belgrádban sok taxit találunk, a későbbi problémák elkerülése miatt azonban mindig csak hivatásos taxissal utazzunk. Rendeljük telefonon az autót, vagy keressünk egy taxiállomást, kerüljük a reptéren ügyeskedőket. A legális taxikon kék jelzés van a város címerével és a telefonszámmal.

Autó
Belgrád autós közlekedése kaotikus, ennek ellenére a szabálytalankodásért szigorúan büntetnek. Az utak normális állapotúak, a kisebb vidék útvonalak azonban sokszor rosszak.

Autóbérlés
Autókölcsönzőt számos helyen találunk a városban. Legkönnyebben a repülőtér és a pályaudvarok környékén. Az autóbérlés viszonylag olcsó.

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!